FAQ


Gewoonlijk vragen we € 950 voor een van onze Sphynx kittens. De prijs is wat hoger voor kittens met een heel zeldzame kleur, zoals Cinnamon of Fawn. Mocht een kitten onverhoeds minder naakt zijn dan een gemiddelde Sphynx, is de vraagprijs juist wat lager.
Voor een Sphynx hybride kitten in een doorsnee kleur vragen we € 500. De Sphynx hybride kittens met een zeer bijzondere kleur kosten wat meer. Al deze bolletjes wol komen gewoonlijk voort uit onze outcross met de Brits Korthaar of Selkirk Rex.
Voor een Sphynx herplaatser - een gezonde, ex-fokkat - vragen we meestal € 400.
Voor een Sphynx hybride herplaatser vragen we € 200.
Helaas komt het soms voor, dat we voor een Sphynx (hybride) kitten of ex-fokkat waaraan iets mankeert, een geschikt tehuis zoeken. In zulke gevallen gelden vanzelfsprekend andere prijzen.
Voor elk van onze katten geldt, dat ze ten tijde van de verhuizing goed zijn gesocialiseerd, gevaccineerd, ontwormd, gechipt, gecastreerd / gesteriliseerd, voorzien van stamboom of afstammingsbewijs, vaccinatieboekje met gezondheidsverklaring en schriftelijke garantie tot de leeftijd van 60 maanden op erfelijke ziektes, zoals HCM.
Misschien heb je je weleens afgevraagd, hoe de prijs van raskittens eigenlijk tot stand komt. Vanzelfsprekend leggen we je dat dan met alle plezier uit. Maar mocht je nu al direct wat meer daarover willen weten, kun je voor de aardigheid eens een blik werpen op dit kostenoverzicht van het grootbrengen van een nestje Maine Coon kittens. Deze lijst is vanzelfsprekend niet één-op-één van toepassing met onze cattery - zo ontbreken bv. de kosten van het castreren van de kittens - maar hij geeft volgens ons wel een reële indruk van wat er zoal bij komt kijken.